ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ І ГАЗ ДОРОЖЧАЄ! ПЕРЕВІР ЯК ПЛАТИТИ МЕНШЕ.

03/19/2014 - 11:00
Институт развития возобновляемой энергетики
ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ І ГАЗ ДОРОЖЧАЄ! ПЕРЕВІР ЯК ПЛАТИТИ МЕНШЕ.

Основна частина витрат з утримання будинку доводиться на опалення та забезпечення його гарячою водою. Для нас, споживачів - це істотна частина сімейного бюджету, тому варто задуматися, як знизити експлуатаційні витрати на комунальні послуги при збереженні якості життя.

Відповідь на це питання ми знайдемо в природі, а вірніше всього в сонце, яке виробляє екологічно чисту невичерпну енергію і, що найголовніше для нас, безкоштовну. Це не тільки екологічне, але й економічно вигідне рішення. Сонячна енергія доступна в будь-якій точці світу, а при її використанні не виділяються шкідливі для навколишнього середовища речовини. Сила сонячних променів, що падають на Землю за шістдесят хвилин, дорівнює річному споживанню енергії всім людством.

Завдяки розвитку технологій, ми можемо використовувати цю енергію за допомогою сонячних колекторів, абсорбційна поверхня яких поглинає теплову енергію, укладену в прямому і розсіяному сонячному випромінюванні. Потім ця енергія передається теплоносію - рідини з низькою температурою замерзання, яка проходить через збірну шину. На наступному етапі нагріта рідина переміщається в бак-акумулятор і, віддавши тепло нагрівається воді, охолоджена рідина повертається в колектор.

Сонячні колектори - це відмінне рішення, оскільки передбачається, що протягом одного року 1 м2 поверхні кожної даху в змозі отримати 1000 кВт⋅год. Звичайно, необхідно мати на увазі, що при отриманні тепла велике значення має тип сонячних колекторів, їх правильне розташування, розмір і вид рідини, що використовується в якості теплоносія.

Сонячні колектори окупаються і в нашій географічній широті. Хороший колектор і правильно підібрана установка здатні забезпечити нам з березня по жовтень 80-90% гаряче водопостачання. Так само, в найтепліші місяці колектори можуть служити на 100% для нагріву води. Звичайно, витрати на установку солярної системи необхідні. Помиляється той, хто думає, що все безкоштовно. Деякі витрати доведеться понести. Але той, хто підрахує витрати і прибуток, буде приємно здивований результатом.

Тепло, яке генерують вакуумні сонячні колектори, можна використовувати також у технологічних процесах для нагрівання сировини, підігріву стічних вод і так далі. Такий спосіб отримання теплової енергії не тільки знижує витрати на опалення, а й економить природні ресурси.

 

Продукція
  • BREGUS KELEA
  • Bregus Solar P6-D60 Duble Glass Module 60 cells, 245-265 W

Люди завжди намагаються знайти нові джерела відновлюваної енергії, так що не дивно, що вони особливо зацікавлені у воді та її універсальності. Відповідно, багато зусиль було спрямовано на отримання енергії з припливної та хвильової енергетики, які виробляються круговими рухами молекул води, викликаними дмахаючим по поверхні води вітром.